La temporada turística a la Ràpita es tanca amb bons resultats i nous mercats

La temporada turística a la Ràpita es tanca amb bons resultats i nous mercats

Des de la Regidoria de Turisme i l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita es presenten les dades de l’activitat turística de la temporada d’estiu 2011. Del 15 de juny a 31 d’Agost, s’han recollit les consultes pels visitants que han sol·licitat els serveis de l’Oficina Municipal de Turisme i del Punt d’Informació del Parc de Garbí, així com les reserves d’activitats efectuades a través de l’Estació Nàutica.

Cal remarcar que les estadístiques que es presenten són sobre el número de consultes/reserves rebudes en punts d’informació i Estació Nàutica, per tant han d’entendre’s com a referència per aproximar-nos al perfil del turista de la ciutat. Es duplica el número de visitants atesos durant l’agost, amb un increment del turisme francès.

El nombre de visitants ha augmentat considerablement respecte l’any passat, donat que és el primer estiu que l’Església Nova resta oberta i només en el mes d’agost s’han duplicat les consultes realitzades respecte l’any anterior.

Del 15 de juny al 15 de setembre s’han realitzat 16026 consultes, el 53 % de les quals al mes d’agost. El percentatge de consultes més elevat és el d’àmbit estatal amb un 74%, dels quals un 42.7% són espanyols i un 31.5% són Catalans (majoritàriament de l’àrea de Barcelona). El percentatge de visitants europeus ha estat d’un 25%, augmentant amb més d’un 15% el turisme francès.

De les consultes realitzades per visitants estatals de fora de Catalunya, destaca la zona de l’Aragó (43%) com en l’any anterior. Altres comunitats com Madrid (19%) ha augmentat un 2% respecte l’any anterior, el País Basc (13%) ha pujat un 1%  i  la Comunitat Valenciana en un 7%, s’han mantingut.

Augmenta l’ocupació hotelera

Pel que fa a altres aspectes clau en la definició del perfil del turista que ens ha visitat, podem destacar:

-          Un 35% dels visitants passen les seves vacances durant 1 setmana a les Terres de l’Ebre, un 15% indica que passen de 4 a 6 dies, i els d’un dia han augmentat considerablement si les comparem amb les dades de l’any anterior.  Els que hi passen 2 setmanes representen un 12 %, allotjats majoritàriament en apartaments.

-          Un 85% dels visitants s’han allotjat en Hotel/pensió/hostals i apartaments. Els establiments hotelers han obtingut una ocupació hotelera que ha arribat al 94%, augmentant considerablement (més d’un 20%) respecte l’any anterior.

L’Estació Nàutica obre nous mercats

Durant la campanya d’estiu 2011, pendent dels resultats del setembre, s’han tancat 1.204 reserves (persones que han reservat els seus serveis directament a través de l’Estació Nàutica). D’aquestes, 482 s’han realitzat a través de la central de reserves i Punt d’informació de Garbí, 117 a través del conveni amb Atrapalo, i 604 gràcies a la nova col·laboració de l’Estació Nàutica amb operadors de turisme rus.

Com a novetat d’enguany, destaca la incorporació del turisme rus, que ha sorgit com a resposta estratègica a la situació de crisi econòmica que viu el mercat intern de l’Estat. Més de 600 turistes russos han passat aquest estiu per la Ràpita, però el més important: la seva vinguda s’allargarà tot el mes de setembre i ja es consolida com una de les principals ofertes per al 2012. La clau d’aquest èxit rau en la singularitat de la Badia dels Alfacs, que ha meravellat els clients russos.

Protagonisme de les activitats aquàtiques

D’entre les activitats amb més èxit, destaca el lloguer d’embarcacions amb titulació i sense titulació per la Badia dels Alfacs, que es consolida com l’activitat turística més popular de la temporada. El caiac, la pesca artesanal i esportiva, les excursions en vaixell i el windsurf, serien les activitats que tancarien el “top 5” de les reserves d’aquesta temporada. També destaca l’allotjament, que ha estat el servei més demanat.

La consolidació d’un model de cooperació público-privada

D’altra banda, la col·laboració amb l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de la Ràpita, ha permès obrir un punt de reserves turístiques al Punt d’Informació de Garbí, on s’ha compartit un espai per tal de reservar al moment qualsevol servei de l’Estació Nàutica. Aquesta cooperació fa possible un nou model de treball, més eficaç i rentable per al sector turístic (es calcula que han augmentat un 35% les reserves), alhora que més còmode i eficient per al visitant.

 

Des de l’Estació Nàutica es fa una lectura molt positiva, donats els 3 objectius assolits:

-          Obrir nous mercats en temps de crisi econòmica al mercat nacional

-          Consolidar un nou model de cooperació público-privada més competitiu

-          Potenciar la Badia dels Alfacs i les seves activitats com un destí d’excel·lència

La previsió per al mes de Setembre en hotels és d’un 64 %,  xifra que es pot veure augmentada considerablement donada la tendència a reservar a última hora. Tanmateix es preveu que les estades es redueixin considerablement.

 

Sant Carles de la Ràpita, 6 de setembre de 2011

Per més informació:

Oficina de Tursime LaRàpita – www.turismelarapita.com – info@turismelarapita.com

Estació Nàutica St. Carles de la Ràpita-Delta de l’Ebre 977 10 10 10 coordinador@enlarapita.com

www.enlarapita.com

 

Compartir:
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • BarraPunto
 • Bitacoras.com
 • email
 • FriendFeed
 • LaTafanera
 • Meneame
 • Netvibes
 • Ping.fm
 • Twitter
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>