El Fòrum Turístic difon la rellevància de l’economia de la col•laboració a partir de l’acció comunitària

L’auditori de la Confraria de Pescadors “Verge del Carme” va acollir prop de 200 inscrits procedent de l’Ebre, Camp de Tarragona, nord de Castelló, Lleida I Barcelona al IV Fòrum Turístic la Ràpita, convertit en un certamen de referència en l’exploració de noves formes d’impulsar l’economia productiva, amb especial atenció al sector turístic.
Aquestes IV Jornades que naixen amb la voluntat de compartir coneixements i experiències i que sota el lema “la voluntat d’una destinació de turisme optimista” ens han de permetre evolucionar d’allò que coneixem i treballem amb excel•lència, a allò nou que ens ajudi adaptar-nos millor a les condicions de mercat. D’uns recursos tangibles coneguts – les activitats turístiques, els recursos econòmics cada cop més escassos, uns bens naturals que cal saber preservar i estimar…, a uns recursos intangibles basats en la col•laboració, la creativitat i la sostenibilitat.


Una evolució d’allò que sempre hem estat, d’allò que hem sabut fer, a un model més ric i complet, basant-nos en les nostres competències clau, la base del nostre èxit com a destinació turística. Articular un projecte comunitari de desenvolupament turístic a través de comunitats d’aprenentatge, endegar iniciatives amb el propòsit de generar riquesa sostenible, donar oportunitats de treball als més joves i reorientar els actuals models de negoci amb uns valors comuns, van ser els principals objectius que es perseguia amb la celebració d’aquest certamen.
Els quatre ponents de la jornada d’enguany ens han deixat petjada amb el seu exemple de treball des de models col•laboratius, sostenibles, creatius i, com no, plens també d’aquest optimisme i entusiasme que ens va guiar durant la celebració de la jornada, i que de ben segur ens acompanyarà en les properes decisions que prenguem sobre la nostra feina i els nostres projectes.
Un dels casos va ser Carles Frank, pagès i ramader ebrenc que distribueix els seus productes de proximitat a Barcelona i dóna a conèixer, així, la terra i al gastronomia. També hi va participar Lluís Planes, que dirigeix el projecte “El Camí”, una aposta pel turisme d’experiències i la recuperació d’antics símbols i mites de la terra. Jaume León va posar l’ ingredient de l’optimisme al fòrum, tot exposant el cas del poble d’Os de Balaguer, on els veïns cooperen per projectes optimistes, que els fan aconseguir més serveis i visitants.
El fundador d’Infonomia Alfons Cornella, referent a Catalunya en temes d’Innovació i sent un gran connector de projectes i de persones inquietes arreu del món, ens va explicar i demostrar com el futur és la connexió d’empreses diferents que es posen d’acord per obrir un espai totalment nou a una forma d’operar que mai s’havia posat en qüestió”.
Per concloure el Col•lectiu de Cuina va oferir una degustació de productes agroalimentaris de les Terres de l’Ebre. Destacar les dinàmiques i espais de co-disseny registrant l’actitud creativa de les pràctiques conversacionals que van succeir durant la degustació gastronòmica amb l’objectiu d’evolucionar amb voluntat, evolucionar amb coneixement, evolucionar amb intenció.

Compartir:
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • BarraPunto
 • Bitacoras.com
 • email
 • FriendFeed
 • LaTafanera
 • Meneame
 • Netvibes
 • Ping.fm
 • Twitter
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>