Cap de setmana nàutic a Sant Carles de la Ràpita: Regata del Delta i Campionat de vela Optimist

Els dies 27 i 28 d’abril tindran lloc a Sant Carles de la Ràpita dos dels esdeveniments nàutics més importants de la temporada. Es tracta de la V edició de la Regata del Delta, amb sortida el divendres 26 d’abril a les 18.30h, de Port Ginesta i el Campionat de vela lleugera d’Optimist de Nivell 1, el més important d’aquesta classe.

La Regata del Delta és una regata costanera que té el seu punt d’arribada a Sant Carles Marina. Tots els vaixells arribats, disposaran d’amarratge gratuït fins al diumenge 12 de maig i condicions especials fins a final de juny de 2013 per gaudir dels molts atractius que ofereix el Delta de l’Ebre.

La Regata del Delta, presenta un interessant i molt tàctic recorregut, que en regata, no s’havia realitzat fins a la data: deixant anar de Port Ginesta a Sitges amb arribada a Sant Carles de la Ràpita, navegant per tota la província de Tarragona. El primer obstacle el trobem a Cap Salou, al sud de Tarragona, que marca l’inici del Golf de Sant Jordi, golf que ha de travessar fins a Cap Tortosa, a la desembocadura de l’Ebre, zona que ha circunnavegarse, superant primer la Punta de la Banya i seguidament Punta Corballera, ja a l’entrada del Port dels Alfacs, on es troba Sant Carles de la Ràpita.

En aquesta circumnavegació del Delta, s’ha de fer front al característic Mistral, que baixa per la llera de l’Ebre i que en arribar a la desembocadura s’escampa en forma de ventall, de manera que el vent va rolant-en principi a favor-, a mesura que va vorejant la costa del delta. Els vaixells han de tenir cura en tot moment, el calat, que és escàs i variant en tota la zona, pel que ha de guardar-se una prudencial distància a terra, per evitar el risc de varada.

Aquest any, perquè les flotes de clubs propers també puguin unir-se a l’esdeveniment, es manté la VERSIÓ SUD amb sortida el dissabte 27 d’abril a les 10h des del port de Benicarló, i s’obre la MINI DELTA des de l’Ampolla a Sant Carles Marina, amb un recorregut aproximat de 35 milles, amb sortida el dissabte 27 a les 8:00 h del matí.

Paralel•lament, el mateix cap de setmana tindrà lloc el Campionat de vela lleugera Optimist, de Nivell 1. Es tracta d’un campionat per equips que acollirà 40 vaixells al Club Nàutic Sant Carles de la Ràpita. Un campionat de nivell que sens dubte aportarà un granet de sorra per la promoció de Sant Carles de la Ràpita com a destinació per a la navegació esportiva i com a destí turístic nautico-esportiu.

Gràcies a l’esforç de les regidories de Turisme i Esports de l’Ajuntament de la Ràpita, la Federació Catalana de Vela, l’Estació Nàutica, Sant Carles Marina i el Club Nàutic de la Ràpita, tots ells integrants de l’Equip d’Esdeveniments Nàutics, es pretén posicionar la Badia dels Alfacs i Sant Carles de la Ràpita dins els principals destins nàutico-esportius del país.

Compartir:
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • BarraPunto
 • Bitacoras.com
 • email
 • FriendFeed
 • LaTafanera
 • Meneame
 • Netvibes
 • Ping.fm
 • Twitter
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>