Sant Carles de la Ràpita i el seu pas per la Candidatura com Capital Gastronòmica Espanyola

Sant Carles de la Ràpita: Abraça del Mar a la Terra

L’oferta gastronòmica de Sant Carles de la Ràpita es una abraçada del mar a la terra.

Aquesta localitat de 15.000 habitants ubicada al litoral de tarragona, aporta i dona valor a tots els sabors del Delta de l’Ebre. Membre de la plataforma “saborea España”, la candidatura catalana sorgeix del treball diar entre l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i el Col3l3ctiu de Cuina la Ràpita- Delta de l’Ebre format per 12 restauradors i 13 productors agroalimentaris de la comarca. a judici del jurat es tracta d’un exemple modèlic de l’unió entre administracií i sector privat que, des del treball continuat, desenvolupa una gran misió per a donar a conèixer la gastronomia saludable del delta, creant així una relació entre el visitant, la seva alimentació i el seu entorn natural. La cuina rapitenca esta protagonitzada pel producte sostenible i de proximitat.

el jurat valora l’oferta de Sant Carles com una expresió del concepte cuina mediterrànea i marinera, que s fonamenta en la qualitat dels seus productes frescos i de la terra. L’originalitat i la tradició es complementen en l’oferta de peix i marisc que des de la llotja del seu port, i desprès de ser subastats, arribarab a les cuines per a disfrutar el nostre paladar. Arrossos cultivats al Delta i cuinats en mil i una receptes, calderetes de llagostins de carn tendra, suquets de galeres, xapadillo (anguila seca i salada) del delta constitueixen les delícies a l’ abast del gastroviatger que es deleitarà amb les jorandes gastronòmiues que s’organitzen anualment dedicades al llagostí, la galera i l’ostra, el musclo i l’ostrò i el pop amb arròs.

bons productes amb el segell de denominació d’Origen es troben presents en la seva cuina: els ins i olis de la Terra Alta, l’arròs o les clementines. el Delta provoca emocions, estimula sensacions i movilitza sentiments. Sant Carles de la Ràpita a creat una extensa oferta de productes turístics de destí gastronòmic. l’estrategia esta basada en “Conèixer l’experiencia gastronòmica que desitgen viure els viatgers interactuant amb l’autenticitata i singularitat del territori i de les persones que viuen en ell”. D’aquesta forma es posible viure experiències úniques: La Rura de les muscleres, visitant els vivers on creixen els musclos i ostres de la badia dels Alfacs, les excursions amb bicicleta entre els arrossals de l’espai natural del Delta; l’observació d’aus qua aniden i es protegeixen en les tranquiles aigues del delta; la visita a les salines de la península de la Banya on s’elabora “la flor de Sal”; excursions en vaixell aprofitant els 80km navegables del Riu Ebre fins a Mora….

El jurat valora el compromís i la vocació gastronòmica del muncipi de Sant Carles de la Ràpita al presentar la seva Candidatura a aquest guardo, competint contra ciutats rivals dotades amb majors recursos, però varen realitzar un digne paper de cuina saludable i sostenible.

 

 

 

Compartir:
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • BarraPunto
 • Bitacoras.com
 • email
 • FriendFeed
 • LaTafanera
 • Meneame
 • Netvibes
 • Ping.fm
 • Twitter
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>