La riquesa gastronòmica de les destinacions “Saborea España” a Madrid Fusión 2015

Tastos, degustacions, cuina en directe i presentacions de productes i novetats del sector hoteler de cada destinació componen un variat programa d’activitats

A menys d’una setmana perquè doni començament la XIII edició del Congrés de Gastronomia Madrid Fusión, la capital es prepara per a un dels esdeveniments més esperats i rellevants del calendari gastronòmic internacional. Una de les grans novetats d’aquesta edició, és la presència i participació de varies de les destinacions associades a “Saborea España” amb un variat programa d’activitats.

A més de comptar amb un stand individual des del qual donaran a conèixer als assistents les peculiaritats de la seva gastronomia, Cambrils, Ciudad Real, Lanzarote, Logronyo, Pamplona, Sant Carles de la Ràpita, Segòvia, Sevilla, Tenerife i Valladolid organitzaran durant les tres jornades de Madrid Fusión diferents tastos, degustacions, ponències i presentacions de productes relacionats amb la gastronomia local i el sector hoteler de cada destinació.

Cambrils arrencarà la seva activitat promocional en aquest Cim el dilluns 2 amb la presentació i degustació de la Crema de Galera, un dels productes més característics de la seva gastronomia. El dimecres 4 oferirà un tast guiat d’olis de la D.O.P. Siurana de Cambrils.

Ciudad Real donarà a conèixer des del seu stand la gastronomia tradicional manxega, centrant-se especialment en la carn de caça i en els seus vins.

Lanzarote aprofitarà la seva presència a Madrid Fusión per presentar, el dimarts 3, les experiències enogastronómiques de Saborea Lanzarote, juntament amb la partcipació del xef Germán Blanco que elaborarà un guisat de xoco, batatas rostides al carbó i terra de cilantre. En la jornada prèvia oferirà una degustació i maridatge de vins del celler El Grifo, la més antiga de Canàries i una de les 10 més antigues d’Espanya, juntament amb el Formatge de cabra amb pimentó de la finca de Uga (El Rojillo), nomenat millor formatge d’Espanya en 2013 pel Ministeri d’Agricultura.

Logronyo obrirà la seva participació el dilluns 2 amb la ponència i cata-competició ‘Enoturisme: Passiu o Experiencial?’ conduïda per Carlos Martínez Armes. La següent jornada serà el torn per a la presentació del nou Espai Enogastronómic Wine Fandango a càrrec del xef Aitor Esnal.

Durant els 3 dies de Madrid Fusión, el stand de Pamplona comptarà amb la presència del campió nacional de coctelería Carlos Rodríguez, que oferirà als visitants dos còctels: ‘Mojito Pamplona Style de Pacharán Navarro’ i ‘Pacharán Chocolaty Shot of Navarre’. El dilluns 2, José Aguado farà una demostració de neteja de verdures de temporada (card, carxofa, escarola, xicoira, borraina) amb posterior degustació. L’endemà, se celebrarà la presentació del recentment inaugurat Restaurant Huarte, situat en el nou Museu de la Universitat de Navarra, un edifici dissenyat per Rafael Moneo. Els assistents a l’acte podran degustar els vins de Cellers Otazu. I per finalitzar, el dimecres 4 Enrique Martínez (restaurant Maher) protagonitzarà una sessió de maridatge de verdures i rosat de Navarra.

Sant Carles de la Ràpita concentrarà la seva participació  durant el dimarts 3, amb la presentació titulada ‘Ostres del Delta de l’Ebre’, a càrrec d’Albert Grassa, gerent del projecte turístic-gastronòmic ‘Musclarium’, i el tast de vins de la DO Terra Alta, guiada per Jordi Rius, secretari del Consell Regulador, per a aquesta ocasió els vins que es donaran a conèixer són de la Coopertaiva de Gandesa el “Somdinou ganatxa blanca i macabeu 09″ i dels Cellers Frisach selecció “Fill del Sol” d’agricultura ecològica. Al mateix temps el col·lectiu de Cuina la Ràpita Delta de l’Ebre representat aquesta vegada pel restaurant Can Maña realitzarà Llagostins a la Flor de Sal dins de l’activitat de la Ruta de la Tapa.

El programa d’activitats amb el qual Segòvia participa a Madrid Fusión 2015 s’estendrà durant les tres jornades. Així, el dilluns 2 organitzarà la tertúlia ‘El Cochinillo de Segòvia i la seva marca de garantia’, un petit fòrum de trobada moderada pel periodista Pepe Ribagorda, que comptarà amb la participació de Cándido López (restaurant Casa Cándido), José María Ruiz (restaurant José María), Óscar Velasco (restaurant Sant Celoni) i Pedro Mario Pérez (restaurant L’Ermità). A endemà, dimarts 3, el segovia Luis de Miguel Aragonesos, campió del Concurs Nacional de Gin Tonics per Barmans 2014, realitzarà una demostració en directe d’elaboració de Gin Tonic en col·laboració amb l’Associació de Barman de Segòvia. Ja en la jornada de clausura, les pastisseries locals Tahona de Carlos Martín, Pastisseria Acueducto i Chocova Segòvia realitzaran una presentació de dolços commemoratius del V Centenari del naixement de Teresa de Jesús sota el suggeridor títol de ‘Dulces Moradas’. A més, es durà a terme un tast de vins Saborea.

Segòvia en col·laboració amb l’Associació de Sumilleres de Segòvia i els cellers Navaltallar, Pérez Veure-us, Zarraguilla, Herrero, Malaparte i Pago del Almendro.

Sevilla, per la seva banda, durà a terme el dimecres 4 la presentació del nou espai gastronòmic de Sevilla, Mercat Llotja del Barranco, en un acte que estarà conduït pel periodista Carlos Herrera.

Aquest mateix dia, Tenerife oferirà la ponència titulada ‘Papes antigues de Canàries, les primeres d’Europa amb D.O.P’, a càrrec del Cap de Servei d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Domingo Ríos Mesa.

Per concloure, i també en la jornada de clausura, Valladolid celebrarà ‘Golosea amb Valladolid’, un tast de vins maridats amb bombons artesans elaborats per l’empresa val·lisoletana Da Silva Gastronomia.

“Saborea España”

“Saborea España” és la primera plataforma nacional amb vocació internacional per potenciar el turisme i la gastronomia. Està composta per la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR), l’Associació Espanyola de destinacions per a la promoció del turisme gastronòmic, l’Organització Europea de cuiners (Euro-Toquis), la Federació d’associacions de cuiners i reposters d’Espanya (FACYRE) i Parados de Turisme.

Un dels grans objectius de Saborea España és el de transformar els productes gastronòmics en experiències turístiques de gran valor, úniques i especialitzades. Una manera diferent de conèixer Espanya, una forma especial d’assaborir cada viatge que va més enllà del turisme gastronòmic.

Compartir:
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • BarraPunto
 • Bitacoras.com
 • email
 • FriendFeed
 • LaTafanera
 • Meneame
 • Netvibes
 • Ping.fm
 • Twitter
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>